Murrerunoista omia kirjoja

Murrerunoista omia kirjoja

Vuoden 2011 Savon murremestari Irja Turunen ehti joulun alla valmiiksi runokirjansa Savonmuan iltatähti. Nimi viittaa niin tekijän elämänvaiheeseen kuin katsojapaikkaan Puijonlaaksosta. Siellä kaupungin valojen päällä iltatähti vilkuttaa!
Omakustanteisessa runokirjassa 40 runoa ja onpa muutama savonmurteinen sanoitus tuttuihin virsikirjan säveliin. Koelaulannoissa seurakunnan piireissä ja kerhoissa ne ovat saaneet myönteisen vastaanoton.
Niinikään murrerunoja kirjoittava kuopiolainen Anja Karttunen julkaisi lokakuussa runokirjan ”Värssyilyä savox-suomeks”. Hänenkin runojensa aiheet ovat ähiympäristöstä torilta, Puijolta ja Väinölänniemeltä. Kunnallispolitiikassa pidettyjä puheita hän mainitsee ”luppausten karnevaaleiksi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.