”Pihkatappi” -näytelmä on tämän vuoden savolainen teatteritapaus

Pihkatappi_antti_karri_auli

Kirjailija-näyttelijä Antti Heikkisen Pihkatapista on tulossa savolainen teatteritapaus.  Näin ainakin ennakkokiinnostuksesta päätellen, harvasta teatteri- esityksestä ollaan niin kuulolla tavallisen yleisön keskuudessa kuin nuoren  kirjoittajan Savonia palkitun romaanin dramatisoinnista Kuopion teatteriin. Mielenkiintoa lisää, että Antti Heikkinen näyttelee itse pääosaa, ja esityksessä vierailee eläkkeellä oleva savolaisten
luottonäyttelijä Auli Poutiainen.  Ainakaan puhutun kielen oikeasta aksentista ei liene epäilystä.

Pihkatappi on savolainen sukusaaga, nuoren miehen kehityskertomus ja läpileikkaus lähimenneisyydestä.  Se on kuvaus äidittömän, isän hoivissa kasvaneen pojan matkasta kaupunkiin ja takaisin maalle.  Ja myös huumorin sävyttämä ikäpolvikertomus  ilmaisjakelulehden toimittajan kirjailijahaaveista ja parisuhdeongelmista,  luonnehditaan esitystä Kuopion teatterin ennakkotiedotteessa.

Pihkatapin ensi-ilta on 7.11. Kuopion teatterin Minna –näyttämöllä.

Ohjaus ja dramatisointi Kari Paukkunen, lavastus Erkki Saarainen, puvustus Jaana Kurttila, valosuunnittelu Juha Westman,  äänisuunnittelu Antti Puumalainen, koreografinen konsultaatio Liisa Ruuskanen. Rooleissa Karri Lämpsä, Antti Heikkinen (vier.), Riina Björkbacka, Sari Harju, Lina Patrikainen, Sari Happonen, Auli Poutiainen (vier.),  Pekka Kekäläinen, Mikko Paananen, Ilkka Pentti, Tapani Korhonen, Esa Saario.

Eila Ollikainen