Toimintasuunnitelma 2011

kanut vuosi 2011 on nimetty Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuodeksi. Teemavuosi korostaa vapaaehtoistoiminnan tuottamaa yhteisöllisyyttä, henkistä hyvinvointia sekä mahdollisuutta vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Savon kielen seura r.y. lähestyy kolmen vuosikymmenen ikää (perustettu 24.5.1982). Merkkivuosi tarjoaa tilaisuuden tarkastella miten seura on pystynyt vaikuttamaan ”savolaesuuven iänenkannattajana” maakunnassa ja laajemmin-
30-vuotishistoriikin kokoaminen on syytä aloittaa. Perustajajäseniä on tavoitettavissa kertomaan muistojaan. Lassi Koposen 1982-2000 laatima historiikki joka on luettavissa kotisivulla, muodostaa hyvän pohjan.

Seuran hajallaan oleva arkisto on tarpeen koota yhteen. Arkistolle etsitään edullista varastotilaa Kuopiosta.

Tapahtumia

Savon kielen seuran vuosikokous ja Savon murremestaruuskilpailu 19.3. Pohjois-Savon liiton Maakuntasalissa klo 12.00 Kuopion pääkirjaston luentosalissa, vuosikokous klo 10.30. Murremestaruuskilpailu on osoittautunut yleisöä kiinnostavaksi tilaisuudeksi. Nuoremman polven kilpailijoiden tavoittamiseksi lähetetään kilpailukutsua yliopistojen savolaisosakuntiin ja henkilökohtaisilla yhteydenotoilla.

Kaksitoista kertaa järjestetty murretori on vakiinnuttanut paikan Kuopion kesässä. Viime kesänä alkanutta Taidetori-yhteistyötä jatketaan murretorilla 18-23.7.

Suomen Heimot ry. järjestää murteella puhumisen SM-kilpailun Raumalla 24.7. Seura lähettää edellisen ja tämän vuoden murremestarit osallistumaan henkilökohtaiseen ja joukkue-SM-kilpailuun.

Järjestetään syksyllä Juhani Aho-juhlavuoteen liittyvä yleisötapahtuma Kuopiossa.

Kirjoitettua murretta

Nuorten murreilmaisua rohkaistaan järjestämällä yläaste-ikäisille tarkoitettu murrekirjoituskilpailu tai kirjoitustapahtuma yhdessä koulutoimen kanssa. Kirjoituksia julkaistaan Aakustissa.

Aakusti ilmestyy neljänä numerona ja on luettavissa myös www.sivulla. Teemanumeroiden tekemistä harkitaan ja toimitusneuvoston täydentämistä aktiivisilla kirjoittajilla.

Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton ja Pro Civitas-asiantuntijoiden perustaman Muistitieto.fi –sivuston sisältöä suositellaan kartuttamaan henkilökohtaisilla muistoilla.

Osallistutaan Kotiseutuliiton kotiseutupäiville ja vuosikokoukseen 28-31.7. Turussa.

Osallistutaan Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton kevätkokoukseen ja digitalisoimista käsittelevään seminaariin 26.3. Kuopiossa, samoin syyskokoukseen.

Hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.