Toimintasuunnitelma v.2015

Murteella puhumista rohkaistaan

Savon ja Suomen murremestaruuksista kilpaillaan v. 2015

Suomen kielen murteet, mukaan luettuna savon murre   ovat viime aikoina saaneet näkyvyyttä- ja kuuluvuutta medioissa.   On ehdoteltu jopa televisio- uutisten lukua eri murteilla. Nyt on otollinen aika kannustaa savon murteen ja savolaisen kulttuurin rohkeaan esiin tuomiseen, patistellaan Savon kielen seuran v. 2015 toimintasuunnitelmassa. .

Uutena toimintamuotona ehdotetaan kokeiltavaksi Turpakäräjät keskustelutilaisuuksien järjestämistä Kuopiossa yhdessä Ikääntyneiden yliopiston kanssa. Ensin alustus jostakin savolaisuuteen liittyvästä aiheesta ja sitten huastellaan.

Savon kielen seuran vuosikokouksessa 28.3. Pohjois-Savon Liiton maakuntasalissa kilpaillaan Savon murremestaruudesta (14. mestaruusi). Voittajalle kuten myös edellisvuoden tarjotaan mahdollisuus osallistua Suomen Heimot ry:n murteella puhumisen SM-kilpailuun heinäkuussa.

Kuopion murretori pidetään (17. kerta ) kauppatorilla tai satamassa , 16-18.7. päivittäin klo 12-13.30. Esiintyjiksi tulee murteen ja musiikin ossoojia maakunnasta.

Kotiseutuneuvos Unto Eskelisen runokokoelma julkaistaanm mihin tarvitaan ulkopuolista taloudellista tukea. Sisältönä Katri Ahokkaan valikoimat noin 200 runoa, kuvituksena Pauli Saastamoisen piirroksia. Kirjaa markkinoidaan kirjakaupassa , medioissa ja tapahtumissa.

Savolaisen kulttuurin iänenkannattaja , jäsenlehti Aakusti (26.vsk) ilmestyy 4 numeroa printtijulkaisuna, luettavissa myös nettisivulta.

Kotisivu www.savonkielenseura.fi  on uusittu ja palvelee entistä paremmin tiedotus- ja esittelytarvetta.

Osallistutaan Suomen Heimot ry. kokoukseen ja murteella puhumisen SM-kilpailuun 8.7. Kajaanissa.

Osallistutaan Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton syys- ja kevätkokoukseen sekä muuhun toimintaan.

Osallistutaan Suomen Kotiseutuliiton kotiseutupäiville Espoossa 6-9. 8.